top of page

UNIEK IN DE WOESTIJN

THEMA

We reizen alleen in het zuidelijke deel van de Sinaï.

 

Met onze gids Salem en zijn team (Taha, Rady..), en in functie van het thema van de reis en de samenstelling van de groep beslissen we over het traject en de kampplaatsen. De activiteiten worden ook pas op het moment zelf gekozen. 

We hebben dus geen vaste route maar wel een onbeperkte keuze tussen al de pracht van de woestijn.

We kiezen bij voorkeur de plaats waar we de minste kans hebben om toeristen tegen te komen, liefst zo zanderig mogelijk en in geen geval gevaarlijk (dus niet langs afgronden).

 

Hoe verloopt zo’n dag?

Bij dageraad, ontwaakt zachtjes het kamp. Bedoeïenen bereiden ons ontbijt terwijl iedereen zijn persoonlijke tent verlaat om zich aan de groep in de centrale tent of op de eetplaats te vervoegen. Daarna neemt iedereen wat tijd om zich op te frissen en dit blijkt snel een delicate doch plezierige kunst in de woestijn!

Meestal maken we ons dan klaar voor een wandeling, die ons telkens naar zeer gevarieerde plaats zal leiden. De Sinaï-woestijn is inderdaad geen eindeloze opeenvolging van zandduinen, maar is integendeel een opeen schakeling van verrassingen!

Deze wandelingen is een paar uur lang. Soms is ze onderbroken door een lunch, hetzij in het kamp of hetzij op het pad.

Als we een steile canyon doorlopen, zal er vrijwel altijd een touw of een houten trap zijn om de doorgang te vergemakkelijken. Je hoeft geen atleet te zijn om mee te gaan.

Het verloop van de wandeling wordt steeds vooraf verteld en kan naar wens aangepast worden.

Tegen ten laatste het eind van de namiddag, zijn we terug in het kamp, nemen we rust en nuttigen achteraf de avondmaaltijd.

Er zijn meestal 2 of 3 verschillende kampen tijdens de trip.

Het transport van de bagage en het materiaal is de taak van de bedoeïenen. We vermijden lange afstanden per jeep, wat betekent een trip van maximaal twee uur betekent.
 

U slaapt, naar keuze, op een matras onder de sterren, of in een individuele tent, of in het kamp. U brengt uw eigen lakens of een slaapzak mee.


U drinkt naar believen drinkwater uit fles, u kan elke dag een douche nemen (bronwater). De maaltijden worden bereid door de bedoeïenen en ze luisteren graag naar al uw verlangens.


De gekozen reisperioden zijn zodanig dat het overdag niet extreem heet is en 's nachts ook niet te koud. 
Het regent alleen uitzonderlijk in deze woestijn.

Daarnaast zijn er specifieke activiteiten in functie van de thema van elk reis.

 

Tot slot, wanneer we ons kamp verzetten, vermijden we lange afstanden, zodat de verplaatsing maximaal een tweetal uren inhoudt.

 

We eindigen de trip met een laatste dag aan de zee, bij de Blue Lagoon, waar het heerlijk zwemmen en snorkelen een niet te missen ervaring is. Het laat ons ook toe om langzamerhand  bij het "gewone" leven terug aan te sluiten.

WAT KUNNEN DEZE REIZEN JOU BRENGEN

De verwondering door een prachtig en uniek landschap!

De Sinaï woestijn is bijzonder gevarieerd: granietrijke bergen, zandbergen, zanderige vlakten, canyons, overvloedige fossielen, een fauna en flora die veel talrijker is dan wat een oppervlakkige blik laat uitschijnen, veelkleurige rotsen die een schilderij van Van Gogh laten verbleken.

Je loopt rond en de "Whaaaa’s ! " volgen elkaar op!

 

Nog intenser is het ervaren van het mythische en mystieke van deze plek. Je zal de unieke aanwezige energie ongetwijfeld aanvoelen. Het is totaal niet te beschrijven en het ondersteunt een natuurlijke beweging naar binnen. Het zo vaak gezochte « leven in het hier en nu » wordt eenvoudiger dan ooit.

 

Het leven in de woestijn nodigt iedereen tot een manier van zijn, waar maskers en het geforceerde snel verdwijnen. Tussen deze mensen ontstaat een spontane en welwillende verbinding: dit is de voedingbodem voor authentieke uitwisselingen en steun.

JOUW BIJDRAGE AAN DE LOCALE BEVOLKING

Het gaat verder dan het kopen van een dienst, verder dan een financiële bijdrage.

Egypte lijdt sterk onder een economische ineenstorting. Overleven in de woestijn is voor zijn bewoners bijzonder moeilijk.

Een Bedoeïen vertelde me dat hij nooit deze plek zal verlaten, doch zijn diepe wens om veel kinderen op te voeden is nu ernstig beperkt en dan nog, het gebeurt in onvoorstelbare precaire omstandigheden.

Meer dan één Bedoeïen heeft uiteindelijk dit leven uit pure noodzaak de rug toegekeerd.

Je aanwezigheid staat hen niet enkel toe er te blijven leven maar ook het levendig houden van een cultuur waarvan wij door haar eenvoud zoveel te leren hebben.

Door ons voor deze eenvoud open te stellen en deze te integreren tonen wij onze vastberadenheid om ons zelf te transformeren. Individueel en samen creëren we iets dat nog ongetwijfeld na deze reis zal blijven verder leven:

een daadwerkelijke bijdrage aan het herstellen en respecteren van de schoonheid en integriteit van de Aarde.

WAT DEZE REIS NIET IS
  • Ze zijn geenszins een sportprestatie of een vorm van overleven. 

  • Er is geen doorgedreven mars of langafstandlopen, er is geen fysiek grens te overwinnen en we doen niet aan bergbeklimmen, hoogstens klauteren we over rotsen.

  • Het is niet onze bedoeling om lange afstanden te reizen per jeep: het heeft niets gemeenschappelijk met de klassieke « safaris ». We lopen niet op hoog tempo van de ene verwondering naar de andere: we laten ze langzamerhand naar ons toe komen.

 

  • We slapen in de "Million Star hotel", maar deze sterren zijn anders dan de gebruikelijke classificaties: we zijn geen verdwaalden of nostalgische scouts, maar volwassen mensen die van een innige contact met de natuur wensen te genieten en kunnen aanvaarden dat  een minder vorm van confort de prijs  voor een onverwachte, ongekende en verrijkende beleving kan zijn.

bottom of page