top of page

PRAKTISCHE TIPS

REISROUTE

De SinaÏ is een schiereiland, ingedeeld in Zuid- en Noord-Sinaï. Er tussenin bevindt zich een bergketen, afgebakend als natuurreservaat en voor niemand toegankelijk.

  

We reizen enkel in het zuid-oostelijke gedeelte.

Meestal vertrekt de trip vanuit de luchthaven van Sharm El-Sheik, en vandaaruit rijden we richting Dahab. Dit is ons toegangspoort tot de woenstijn.

Er is in de woestijn geen vaste route. De verplaatsing van camp tot camp gebeurt per 4X4.

TARIEVEN

Voor de verschillende prijzen, zie elk afzonderlijke reis.

 

Inbegrepen in de prijs

Alle kosten van de aankomst en tot aan de terugkeer op de luchthaven van Sharm el Sheik : dit omvat alle vervoerskosten, alle verblijfs-en maaltijdskosten en de begeleidingskosten. In princiep zal u ter plaatse geen bijkomende kosten hebben.

 

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vliegkosten naar Sharm El Sheik.
  Te voorzien: ongeveer 200 tot 300 €. Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper uw vlucht. U verstuurt een mail met uw wens om deel te nemen. Zodra een voldoende aantal deelnemers bereikt is, ontvangt u een bevestiging van de reis en kan u de boeking doen. U dient dan het voorschot 100€ te storten. Het voorschoot is niet terugbetaalbaar. Het saldo wordt contant in euro's in Egypte betaald.

 • Extra uitgaven, zoals souvenirs, alcoholische dranken, maaltijden die u zou bestellen in Dahab buiten de groep.

 • Extra nacht, als gevolg van hetzij uw persoonlijke wens of hetzij niet te voorziene omstandigheden.

 • Fooi: het is gebruikelijk een fooi aan elk bedoeïen aan het einde van de reis te geven.

 • Tijdens ons trip zal je soms een "bazar" tegenkomen: het zijn vaak vrouwen en kinderen die allerlei spullen verkopen voor enkele euro's. Als je hiervoor inetresse hebt, is het goed om wat egyptische pond mee te brengen (ter waarde van 5 tot 20€ naar geland je koopgedrag)

 • Eigen verzekeringen (medische kosten, repatriëringskosten...): u reist op eigen risico.

BAGAGE

Twee weken voor het vertrek, ontvang je een e-mail met een lijst van alles wat je nodig hebt.

Dit is een volledige lijst, afgezien van je strikt persoonlijke behoeften (bijvoorbeeld specifieke medicijnen).

Ik raad u aan het gewicht van uw bagage te controleren vóór u vertrekt om onaangename verrassingen te vermijden bij het inchecken.

Sommige bedrijven zoals EgyptAir zijn erg gul i.v.m. het gewicht van de standaard bagage. Als u nog ruimte over hebt, kan u zeker kleding, schoenen en/of schoolbenodigdheden meenemen om te schenken aan de lokale bevolking.

FORMALITEITEN

 1. Na bevestiging van de reis boekt u uw vlucht en  stuurt u een copy van je reservatie per mail: dit bevestigt uw deelname.

 2. U verstuurt per mail een kopie van uw identiteitskaart of paspoort (het MOET min. nog 6 maand geldig zijn na de laatste dag van de reis).

 3. Vóór uw vertrek,kan u meestal de checkin online doen 24u op voorhand. U dient ook de boeking van uw terugvlucht af te printen: het zal nodig zijn om bij het luchthaven binnen te mogen bij het terugvliegen.

 4. Op de vlucht ontvangt u een toeristenkaart die u onmiddellijk invult (op de vraag "verblijfplaats in Egypte" schrijf u: "Dahab Paradise Hotel").

 5. Bij aankomst in de luchthaven gaat u de trap op en onmiddellijk naar de desk op je linkerkant: u toont uw identiteitskaart en u geeft uw reserve identiteitsfoto af (u dient dus zo'n foto mee te nemen). U ontvangt een bijkomende kaart waarop uw aankomstdatum in Egypte vermeldt staat. U mag deze kaart NOOIT verliezen. Dit bewijst dat u legaal het land binnengekomen bent en de datum van uw aankomst. Reist u met een pasport, dan mag u de stap 5 overslaan.

 6. U gaat naar de douane waar u de toeristenkaart afgeeft.  Zolang we op de baan naar de woestijn zijn, behoudt u steeds uw documenten bij de hand (mogelijke controle aan de verschillende checkpoints). Aan de checkpoint blijft u rustig en maak je geen foto's. Belgische toeristen zijn graag geziene gasten.

 7. Hebt u een diplomatisch pasport? Maak er geen gebruik van want u zal het land niet binnen mogen. Gebruik je identiteitskaart.

 8. U volgt zorgvuldig deze informatie en alle instructies van de autoriteiten ter plaatse: ze zijn zeer begaan met ons veiligheid.

VEILIGHEID

We zitten in een bijzonder veilig gebied, de Zuid-Sinaï :

dit staat door een ondoordringbaar en als beschermd natuurgebied geclassificeerde bergketen los van de Noord-Sinaï, waar er, meer bepaald in het grensgebied Egypte en de Gazastrook, sporadisch nog aanvallen op politie en leger plaatsvinden.

De luchthaven van Sharm El-Sheikh is met ongekende strenge maatregelen beveiligd.
Op weg naar Dahab en op enkele andere wegen, passeren we herhaaldelijk politie check-points waar de controle serieus te nemen is (je dient je paspoort bij de hand houden en rustig te blijven). Eenmaal in de woestijn, vind je totale rust.

 

Het is mogelijk dat we ons op plaatsen buiten elk bereik van alle communicatie bevinden (geen internet of telefoon). 

Doch is het vaak voldoende om wat in de hoogte te gaan om verbinding te maken. Bovendien garanderen de bedoeïenen altijd een snelle evacuatie indien nodig. 

Omtrent de fauna is een onaangename ontmoeting met een giftige slang of een schorpioen een zeldzaamheid. 

 

De echte risico's zijn anders: ze zijn gerelateerd aan de niet-naleving van de voor de hand liggende veiligheidsvoorschriften: alleen gaan wandelen, zonder waarschuwing en in zeer heuvelachtige gebieden of ondoordachte bergbeklimming. 

 

Verwacht nooit onze goedkeuring voor dergelijk gedrag. 

Als je iets alleen wilt doen, zoals een korte wandeling, moet je het telkens aangeven en niets ondernemen buiten het overeengekomen.

 

Wij zullen je er regelmatig aan herinneren om je tegen de zon en uitdroging te beschermen

bottom of page