top of page

De Sinaï woestijn nodigt je uit
voor een zoektocht naar je binnenste kern,
om te luisteren naar je dromen,
om je over te geven aan de stilte.

 
van donderdag 22 Februari tot zondag 3 Maart 2024

THEMA

Het verloop van deze reis wordt samen opgebouwd.

We respecteren vooral jouw wensen:

kom je alleen en heb je behoefte aan alleen te zijn in de woestijn, dan kan dat!

kom je met je geliefde en willen jullie ook eigen momenten beleven, dan kan dat!

kom je enkel voor een groepsbeleving, dan kan dat!

Deze reis is een combinatie Vision Quest (voor de alleenstande) en Love Quest (voor de geliefden).

IMG_2022.JPG
DE REIS

Na de landing op Sharm El Sheikh airport, verlaten we meteen deze plek, richting Dahab om meteen de woestijn in te duiken.

Salem, een bedoeïen uit Nuweiba,  is onze hoofdbegeleider: hij brengt ons naar gekende en minder gekende plekken en zorgt voor werkelijk alles: vervoer, eten, drank, gids, veiligheid…noem maar op!

 

Hoe ziet onze dag eruit?

Al de eerste nacht ben je in de woestijn en je mond zal gegarandeerd open vallen.

We leven met de zon: we staan op met de zon, we gaan slapen met de zon.

We nemen onze tijd om wakker te worden, alles gebeurt op een ‘smoothie’ tempo.

Dat is de kern van deze reis: druk weg, hoofd leeg, zakken…

 

We krijgen ons ontbijt ( geen croissantjes, wel vers gebakken ‘brood’ in het vuur) en zullen meestal wandelen in de zanderige delen van de woestijn. Het zijn meestal canyons, die de nodige schaduw bezorgen maar ook fascinerende beelden leveren.

Het zijn gemakkelijke wandelingen: tamelijk korte afstanden die we op traag tempo beleven, met de nodige haltes om te genieten van de stilte en de pracht.

Vaak bij het vertrek nemen we ook tijd om in ons lijf te komen: stretchen, yoga, meditatie… uiteraard is dit vrij. Niets moet.

 

Na de wandeling hebben we vaak nog wat tijd om te rusten : deze reis is er vooral op gericht om te vertragen, om op een gemakkelijke manier terug bij jezelf te komen.

 

‘s Avonds genieten we van de maaltijd en samen chillen, we spelen, zingen, vertellen…

 

Je slaapt onder de sterrenhemel of in een tent. Slapen bij de bedoeïenen kan ook: het is ook zeer simpel, enkele matten, een door de grootmoeder gebreid windscherm… and that’s it. Meer is niet nodig. Regen is er niet en de temperaturen zijn zeer mild eind november, vergelijkbaar met ons septemberweer.

 

Soms doen we ’s nachts een wandeling naar een canyon of een bijzonder plek. Waar we samen een stilte moment houden… Magie!

Midden deze reis komt er nog een ander bijzonder moment. Je kan kiezen:

Drie dagen alleen, enkel met water, op je plek blijven: dat klinkt wat hard en dat is het ook. Maar wat je eruit haalt, zal voor altijd in je geheugen en lijf gegrift blijven. We noemen dat de Vision Quest. Je komt er totaal anders uit.

 

Ben je met je geliefde? Dan is dit ook het moment om drie dagen samen door te brengen: geen afleiding meer, alleen jullie twee. Eten en water zijn er wel  maar verder niets. Hier krijg je intimiteitscoaching als je erom vraagt. Misschien kan je dit al samen voelen: stilte, warm zacht zand,  de ogen van je geliefde fonkelend bij het kaarslicht… de liefdesalchemie kan weer haar werk doen!

 

Maar misschien wil je liever bij de bedoeïenen blijven, je verder indompelen in deze ontmoetingen, ook dit kan.

 

Na deze drie dagen komen we weer allemaal samen, delen we onze indrukken, ervaringen en gaan we weer verder op pad.

 

Onze reis eindigt aan de Rode Zee: hoe mooi en bijzonder de woestijn ook is, het zou spijtig zijn om te vertrekken zonder tussen de vissen en de mooi gekleurde koralen onder jou te zwemmen. Het is gemakkelijk: ver van de drukte van de omliggende wereldgekende duikplekken, gewapend met onze snorkel en veilig begeleid door Taha gaan we samen duiken . Zo’n namiddag eindigt ook meestal met een gegrilde vis!

 

We slapen nog een keer op het strand, in eenvoudige hutjes.

Doordrongen van de rust van de woestijn, komen we zachtjes aan: de wereld terug in, zonder te harde stoten: een boot brengt ons terug naar Dahab en verder naar de luchthaven.

VOOR WIE

 

  • Je bent nieuwsgierig, op zoek naar een eenvoduige manier van reizen en leven

 

  • Je wilt helemaal los komen van de beslommeringen van de dagdagelijkse leven, geen overaanbod meer aan informatie , stimuli, noem maar... rust en stilte zijn nu voor jou essentieel!

  • je komt met je geliefde en wilt elkaar echt ontmoeten, werkelijk aanwezig zijn voor elkaar

  • je komt alleen en wilt momenten voor jezelf , veilig, en toch ook verbinding maken met elkaar

 

Praktisch
  • duur: 11 dagen, 10 nachten

  • data: van 22/02 tot 03/03/2024

  • tarief: 1275€ p.p.

  • Indien je al eens mee gereisd hebt: 1175€ p.p.

Vliegtuigtickets, fooi (vrij; meestel 50€) en reisverzekering: niet inbegrepen

 

Egypte heeft alle COVID-19-gerelateerde beperkingen voor reizigers die in het land aankomen opgeheven. Reizigers kunnen het land binnen zonder een vaccinatiebewijs of een negatieve PCR-test te hoeven tonen.

Inschrijven kan tot 1 week voor vertrek, maar houd er wel rekening mee dat het vliegticket duurder wordt naar mate je later boekt.

bottom of page