top of page

"Hodra" nodigt je uit

voor een zoektocht naar je binnenste kern,

om te luisteren naar je dromen,

om attent te worden naar alle tekens rondom jou,

om in de overgave te gaan in een Vision Quest.

 

VOLGENDE DATA: 19-28 Oktober 2020

THEMA

« Hodra » is de naam van een oase die we gaan bezoeken. Het betekent « Oog » en het refereert naar het derde oog, tussen de zichtbare ogen.

Daar bevindt zich de zetel van intuïtie, de bron van creativiteit, het contactpunt met het Onbekende en de innerlijke Stem.

 

Tijdens deze reis zal je verwondering balanceren tussen twee extremen: enerzijds wanneer je ogen open zijn, bij het aanschouwen van de zo gevarieerde pracht van de woestijn en anderzijds wanneer je je aandacht naar binnen richt naar de uiteindelijke hoorbare stilte en waarin binnen je leegte het Licht mag schitteren.

Het is een sjamanistische trip, waar je in elk moment een boodschap, een inzicht of een healing kan ontvangen.

De woestijn deelt en praat met jou in zijn eenvoud.

 

Het is een trip waar je soms alleen bent, soms met de groep deelt, waar innerlijke en uiterlijke steun elkaar afwisselen.

DE REIS

De vision quest is een 10-daagse.

 

De eerste dag landt u te Sharm El-Sheik: we vermijden deze plek van massatoerisme om onmiddellijk de weg naar Dahab te nemen en vandaar in de woestijn te duiken waar u de eerste nacht zult doorbrengen.

Deze nacht en de twee volgende dagen laten je toe te acclimatiseren, de omgeving te ontdekken en een harmonie in de groep te laten ontstaan.

We bezoeken naar believen "The Tree Canyon", "The Coloured Canyon" of een vallei met een waterbron die door maar een paar Bedoeïenen gekend is. Een klim naar hogere toppen om een ​​fascinerende zonsondergang over de lege de woestijnvlaktes te bewonderen, is ook mogelijk, afhankelijk van de verlangens en fysieke mogelijkheden van elk.

Tijdens deze dagen zul je regelmatig worden uitgenodigd om je te concentreren op je innerlijke stilte en je lichamelijke gewaarwordingen. Je wordt in dit proces begeleid.

Terwijl je geniet van deze plek en samenleeft met de bedoeïenengidsen, word je geleidelijk voorbereid op je Vision Quest.

 

Dit begint zodra we na de derde nacht naar de tweede kampplaats gaan.

Daar aangekomen zoek je een ​​ruimte waar je echt alleen kunt zijn, buiten het zicht van anderen. Je "Journey" is begonnen!

Je blijft daar, op deze plek beschermd tegen de zon. Je hebt onbeperkt drinkwater en een beetje water voor je dagelijkse toilet.

Je hebt papier, wat om te schrijven en alles wat je nodig acht om creatief te zijn.

Je eet niet en blijft 3 dagen en 2 nachten in de Eén-zaamheid.

Dit is een confrontatie met jezelf, met je lichaam, je gedachten. Je metabolisme past zich aan, je voelt snel je energie veranderen.

 

Het is een intens en krachtig psychisch proces dat je zal helpen je innerlijke kracht te onthullen.

Het is een bron van innerlijke helderheid. Je communiceert, je connecteert met diepere lagen van het Universum: voor zover je aandacht schenkt aan wat je voelt en niet langer aan wat je denkt, kan het Onzichtbare een bron worden van onvermoede geschenken en inspiratie.

Dit is jouw Vision Quest.

 

Niets is echter verplicht. Je kunt op elk moment beslissen dit voorstel te wijzigen. Als bv. alleen slapen voor jou al een bijzonder uitdaging is, dan kun je ervoor kiezen om enkel dat te experimenteren en verder overdag te leven en te eten met de bedoeïenen in het centrale kamp.

 

Na deze quest komt de hele groep aan de vooravond van de zesde nacht voor een maaltijd weer bij elkaar.

 

Dagen zeven en acht zijn gewijd aan de integratie en opnieuw verkennen we de omringende pracht: "Mushroom" en "Closed-Canyon" die we 's nachts met fakkels bezoeken, "The Big Sand Dune" die   we in een staat van ‘Mindfulness’ beklimmen.

 

Eindelijk, op de negende dag, begeven we ons naar de Blue Lagoon om er te zwemmen in de Rode Zee. Na een laatste nacht aan zee bereiken we Dahab per boot,  om vervolgens naar het vliegveld te rijden.

VOOR WIE

Het is een bijzonder boeiende reis :

 

  • Wanneer je je op een sleutelmoment in je leven bevindt

 

  • Wanneer je voelt dat het moment gekomen is een blad om te draaien, hetzij in je relationele leven, hetzij in je professionele leven

  • Wanneer je op zoek bent naar een nieuw pad en je wenst eerst jezelf dieper te verankeren.

  • Wanneer je je sensitiviteit wenst aan te wakkeren en wanneer het aanvoelen van het Onzichtbare een onweerstaanbaar wens is van jou.

 

REGISTRATIE
  • duur: 10 dagen

  • data: van 19/10 tot 28/10/2020

  • tarief: 1.135€ p.p.

  • 1.085€ bij inschrijving vóór 01/09

  • 1.035€ bij inschrijving vóór 01/08

Vlucht niet inbegrepen- de data kunnen gewijzigd worden in functie van de vluchtprijzen en mogelijkheden - maximum 2 dagen verschil met aangegeven data

bottom of page